Variante ecologice de incalzire

termosemineu

Schimbarile climatice din ultimii ani ar trebui sa ne dea de gandit. Suntem prea multi, poluam prea mult si ne dorim un comfort sporit, comfort ce-l obtinem de cele mai multe ori tot cu pretul poluarii. Cum era si normal, lumea incepe sa constientizeze pericolul si se indreapta usor-usor catre surse alternative. Se dezvolta sisteme solare si eoliene, se recicleaza, se cauta solutii alternative de energie verde.

Tot la capitolul energie verde putem incadra si peletii. In ultimul timp interesul pentru centrale pe peleti este tot mai crescut, aceasta varianta fiind una tot mai populara, mai ales in zonele in care reteaua de gaz este inexistenta. Pe forumuri sunt discutii, pareri si oameni multumiti. Da, investitia initiala intr-o centrala pe peleti poate parea mare, dar beneficiile instalarii unei centrale pe peleti sunt vizibile imediat. Da, comfortul termic creste, cu o centrala pe peleti ai temperatura constanta in locuinta pentru o perioada mai lunga de timp, scapi de aprinsul focului si desigur, cel mai important lucru, poluezi mai putin.

O alta varianta de incalzire eco a locuintei este montarea unui termosemineu. Un termosemineu foloseste tehnologii inovatoare de circulare a gazelor, emisiile nocive fiind mult reduse. Exista atat termoseminee care functioneaza pe lemn, dar si pe peleti.

Si daca tot am pomenit de comfort, ce poate fi mai comfortabil intr-o seara geroasa de iarna decat privitul focului din semineu intr-o casa calda?

Intr-un articol viitor voi incerca sa dezvolt subiectul acesta, voi cauta mai multe informatii atat despre centralele pe peleti dar si despre centralele tip semineu. Oricum, faptul ca devenim sensibili la  pericolele poluarii fara a omite comfortul, este mare lucru, cu siguranta generatiile urmatoare ne vor multumi.

Lasă un răspuns