Probleme cu un calorifer din fonta

probleme calorifer fonta

Tocmai ce am realizat ca am un calorifer nefunctional. Este fix caloriferul din sufragerie, calorifer vechi din acela mare, din fonta. Cum in vara m-am luat cu altele, am uitat complet de problema acestui calorifer. Este lucru stiut ca un calorifer din fonta este de preferat modelelor noi, acesta fiind si motivul pentru care l-am pastrat, dar pentru conditii optime de functionare, are nevoie de atentie. Si nu i-am acordat aceasta atentie.

In toamna cand au bagat apa in retea, am ascultat de administratie si l-am deschis pentru aerisire. Greseala a fost ca nu am verificat daca se si incalzeste pe toata suprafata. Bine, nici atunci nu prea mai aveam ce sa-i fac, dar aveam timp de cautat un calorifer electric bun, ca nu se prea poate sta o iarna cu un calorifer cu doar cu doi elementi calzi. Doar atat se mai incalzeste din caloriferul de fonta.

Oricum, am cautat pe net si forumuri despre cum rezolvi problemele caloriferelor vechi si in afara de sfatul de-a incerca sa bati cu un ciocan de cauciuc in elementii caloriferului, altceva nu mai ai de facut din momentul in care agentul termic circula prin instalatie. La mine, bataia nu a functionat. Perseverez, poate odata cu crestere presiunii, mai am o sansa.

Lasă un răspuns