Poate este timpul sa-ti cumperi o suflanta pentru frunze

cea mai buna suflanta frunzeDaca ai ajuns la concluzia ca toamna asta vrei sa termini mai repede cu curatenia prin curte, poate este timpul sa-ti cumperi o suflanta pentru frunze. Probabil, prin oras i-ai vazut pe baietii de la curatenie folosind astfel de suflante pentru frunze si te-ai gandit ca ai avea si tu nevoie de una, dar te-ai luat cu altele si ai omis sa vezi cat costa o astfel de suflanta pentru frunze si daca se merita achizitionare uneia. Pana te hotarasti, poate reusesc eu sa-ti ofer cateva detalii tehnici si doua-trei modele ce ar merita achizitionate.

Ca o mica paranteza, pentru cei ce cred ca suflanta pentru frunze este doar pentru suflat ei bine, nu-i chiar asa. Majoritatea suflantelor pentru frunze sunt prevazute cu doua functii, cea de-a doua functie fiind cea de aspirare. Deci, suflanta pentru frunze se comporta si ca un aspirator, acest lucru marind sfera de aplicabilitate a suflantei. Ca fapt divers, am un prieten apicultor care foloseste o astfel de suflanta in apicultura.  Acum ca am lamurit si acest aspect, hai sa vedem cum sunt impartite suflantele pentru fruze in functie de motorizare.

Suflanta pentru frunze cu motor pe benzina.

De departe cele mai bune suflante sunt cele pe benzina, dar de multe ori, suprafata de pe care avem de suflat/aspirat frunzele nu recomanda investitia. Daca totusi avem o curte mare, este indicata achizitionarea unei suflante pe benzina. Motoarele acestor suflante pot fi in 2 sau 4 timpi, majoritatea dezvoltand cel putin 1 cp. Avantajele unui aparat pentru suflat frunze pe benzina ar fi forta si portabilitatea. La minusuri, putem trece fara probleme greutatea aparatului si zgomotul, motorele pe benzina fiind mai galagioase. Un alt minus de luat in seama ar fi pretul, o suflanta pentru frunze cu motor pe benzina este mai scumpa decat una electrica.

Ca si recomandare pentru o suflanta pentru frunze buna, daca ati optat pentru un astfel de model, ar trebui sa luati in calcul si urmatoarele doua suflante:

Aspirator de frunze Stiga SBL 327 V, 1CP, 8300 RPM  si RURIS A7. Ambele suflante sunt dotate cu motoare de 1CP, si sunt dotate si cu functia de aspirare.

Suflanta pentru frunze cu motor electric.

Acest tip de suflanta se adreseaza celor ce o folosesc ocazional, pentru suprafete relativ reduse unde beneficiile oferite de o suflanta pentru frunze electrica compenseaza puterea mai mare a suflantelor pe benzina. Singurele lucruri la care trebuie sa fim putin atenti in momentul in care alegem o suflanta pentru frunze electrica este puterea motorului si lungimea cablului de alimentare. Cele mai bune suflante pentru frunze electrice in functie de aprecierile celor ce au o astfel de masinarie sunt:

Aspirator Suflanta Frunze Electric cu fir GW2500, Black&Decker, 2500W

Aspirator, Refulator si Tocator de frunze, GRIZZLY, ELS 3017 E, 3000 W

MAKITA UB0800X SUFLANTA DE FRUNZE CU MOTOR ELECTRIC, 1650 W

In functie de timpul pe care il am, tot mai putin din pacate, voi incerca sa revin cel putin cu un articol in care sa dezbat mai pe larg caracteristicile acestor suflante pentru frunze. Sper ca lucrul acesta sa-l fac inainte de sosirea ierni cand suflanta pentru frunze nu prea mai are aplicabilitate.

Lasă un răspuns