amenajare mansarda

Planuri de amenajare

Am scris cu ceva articole in urma ca anul acesta demarez constructia unei casute si am demarat… cu actele.’Demarat’ este un cuvant pretentios, la ce birocratie exista in domeniul constructiilor, mai bine te lasi pagubas, dar stiti cum e treaba aia..plantezi un copac,faci o casa,un copil…esti om implinit.Greu, dar cu siguranta o sa merite, mai ales ca mi-a revenit sentimentul acela de ‘acasa’ bucuria si placerea de-a face ceva si pentru locul unde-mi petrec mare parte a timpului.In conditiile in care am ajuns in Bucuresti in 99 si de atunci m-am mutat ca nomadul cu cortul prin tot felul de camine si apartamente inchiriate, unde fie vorba intre noi, ultimul gand era acela de-a mai amenaja sau a cumpara ceva care sa infrumuseteze si sa dea personalitate locuintei respective, acum, deja visez la casuta mea.

Si cum ideea despre cum o sa arate la exterior este definita, ramane loc de visare cand vine vorba de amenajarea interiorului.Odata, demult, am vazut un apartament ce mi-a ramas la suflet, era amenajat pe sufletelul meu si o sa incerc sa amenajez si in casuta mea, la mansarda, o camera cum era aceea. O sa o fac din amintiri, nu am decat poze vizuale, intiparite in minte.

Cum era decorat acest apartament  de mi-a ramas mie pe creier? Era plin de plante, mobilier minimalist, iar ca obiecte de design, multe pietre si radacini contorsionate foarte frumos integrate in peisaj.Cel mai mult mi-a placut sufrageria.Arata ca o jungla. O planta cataratoare ocupa jumatate dintre peretii camerei,masuta de cafea era un butuc gros de stejar,covorul imita un drum pietruit,peretii erau tapetati tot cu un tapet ce imita o vegetatie luxurianta, pe unul dintre pereti era un acvariu, iar intre pereti, atarna un hamac….vacanta la tine acasa.

Dar sa ma trezesc din visare si sa revin cu picioarele pe si sa va aduc aminte de un lucru sfant atunci cand vine vorba de amenajarea locuintei…din cele mai vechi timpuri, dupa ce barbatul construia un castel, o casa,la final, femeia venea sa-si puna amprenta,..tapet,perdele,bibelouri…dar cum visam impreuna, zilnic primesc pe mail, sugestii de amenajare si decorare pentru casuta ce astepta eliberarea actelor si a avizelor.

amenajare camera copil

Camera copilului ar trebuii sa fie luminoasa, un patut atragator, un covor pufos si rafturile pentru jucarii.Cum exista o mare varietate de covoare pentru copii, maimutica o sa mearga personal sa-si aleaga covorul.Este camera ei si trebuie implicata si ea in amenajarea camerei.

dormitor modern

Dormitorul nostru, mobilat modern cu un covor colorat ce emana veselie si caldura.Obligatoriu, moale si pufos, iar patul trebuie sa fie mare…m-am satura de inghesuiala. 🙂

amenajare mansarda

La mansarda, urmeaza sa cadem la pace.Aici o sa impartim in doua, jumatate feminina ce se vrea a arata ca in poza de mai sus si jumatatea masculina ce va fi amenajata ca in visul meu.Ramane sa alegem parchetul si tapetul.Daca la capitoul parchet sunt priceput(am montat la tara de unul singur) cand vine vorba despre tapet, sper sa gasesc un magazin cu specialisti disponibili sa-mi ofere o consiliere profesionala.Stai, Diego este  un astfel de  magazin cu servicii de 5* unde exista pe langa consiliere oferita de profesionisti si alte servicii..taiere la dimensiune, sulfilare, si tot ce tine de multumirea unui client pornit in amenajarea locuintei.Si mai este si aproape de mine…

 

1 thought on “Planuri de amenajare”

 1. Vreau sa va impartasesc si voua experienta
  pe care am avut-o eu cu un fototapet pe tehnologie Ecolight
  Ce este technologia Ecolight “Dual View”? Este o tehnologie care permite oricarui obiect sa lumineze in intuneric pana
  la 14 ore ( fara baterii sau alte lucruri de genul acesta ).

  Cand stingi lumina in casa, acest fototapet lumineaza atat de frumos,
  incat nu-ti vine sa o mai aprinzi.
  Pe emag am gasit aceste tablouri, dar nu vand ei direct ci vine de la o firma numita Startonight care este din Romania din cate am inteles, insa vand mai mult
  pe afara. Abia acum au inceput sa vanda in Romania.

Lasă un răspuns