Generator electric pe benzină ieftin și bun?

Altfel, pe baza știrilor venite dinspre Austria cu privire la o posibilă criză a curentului electric, cam ai nevoie de un generator cu o autonomie cât mai mare. Am găsit câteva astfel de generatoare:

  1. Generator de curent Briggs & Stratton Sprint 2200A, putere maxima 2125 W, rezervor marit, AVR cu o autonomie de până la 12 ore
  2. Generator de curent profesional Senci SC-6000E TOP, 5500 W, 230 V, rezervor 25 l și o autonomie de 13,5 ore.
  3. Generator curent electric monofazic Hyundai HY6001, 6 kW autonomie 12 ore.
  4. Generator diesel profesional monofazat / trifazat Könner & Söhnen KS9100HDE-1/3 ATSR– Motor pe motorină, euro 5, generator profesional inclusiv curent trifazic și o autonomie de 11 ore.

Am fost rugat de o rudă să mă interesez de un generator electric pe benzină. La întrebarea ce fel de generator, răspunsul a fost ceva la modul: să fie un generator pe benzină ieftin și bun și să consume puțin. Am fost lămurit maxim…Pentru că sunt fan Steihaus, raportul calitate preț în cazul acestei mărcii fiind unul foarte bun, am început căutările după cel mai bun generator electric pe benzină ieftin de la Steinhaus. Ca și în cazul altor game de produse și la generatoare electrice, Steinhaus prezintă mai multe modele de genaratoare electrice, mai scumpe mai ieftine, cu putere diferită, în funcție de necesitățile fiecăruia.

Cum bugetul pentru un generator de curent electric pe benzină ar acoperi majoritatea generatoarelor din oferta Steinhaus, m-am uitat după un generator de curent electric bun în zona mediană a prețurilor, până în 1000 de lei. Așa am ajuns să aleg pentru comparație generator curent electric pe benzină cu motor de 6,5 cp în 4 timpi Steinhaus PRO-GEN2200, un generator electric bun dacă te uiți la specificații și la părerile celor care utilizează acest generator. 2200 W dotat cu stabilizator de tensiune ce are o autonomie de 10 ore de funcționare. În condițiile în care generatorul are un rezervor de 13 litri iar autonomia este de 10 ore consumul de puțin peste un litru de benzină/oră este decent.

Vezi promoția pentru generatorul Steinhaus PRO-GEN2200, 2200 W

Păreri despre Steinhaus PRO-GEN2200 am găsit și sunt pozitive, dincolo de faptul că generatorul respectă specificațiile și scoate tensiunea promisă, raportul calitate preț este respectat și în cazul acestui generator electric așa cum Steinhaus o face și în cazul mașinilor de găurit sau a aparatelor de spalat cu presiune. Dacă întrebarea care este cel mai bun generator electric pe benzină ar fi pusă, acest generator s-ar regăsi în alternative. Desigur există gama de generatoare profesionale însă nu poți face o comparație pentru că și prețul diferă însă pentru activități normale generatorul Steinhaus PRO-GEN2200 face față, cineva susține că a folosit chiar și un aparat de sudură alimentat de generatorul electric și s-a descurcat foarte bine.

Generatorul Steinhaus PRO-GEN2200 este dotat cu două prize și asigură o alimentare maximă de 2200 W și continuă de 2000 W, 230V la o frecventa de 50Hz. Sistemul de pornire al generatorului este pe baza de demaror cu sfoara iar motorul în 4 timpi este prevazut cu întrerupător de protecție la suprasarcină.

Ca și minus în cazul acestui generator electric pe benzină de la Steinhaus văd lipsa unor roți pentru deplasare…la 35 de kilograme cât cântărește generatorul cu rezervorul gol cam ai nevoie de cineva să te ajute în cazul în care vrei să îl deplasezi frecvent în zone lipsite de electricitate.

Un alt generator electric pe benzină care mi-a atras atenția și ar fi de luat în calcul ar fi generatorul de curent profesional Senci SC-1250E care e o idee mai scump decât modelul de la Steinhaus însă, așa cum este cazul în momentul în care scriu aceste rânduri, există un discount de 27%.

Lasă un răspuns