Fun bob, o distractie de incercat

fun bob,bob alpinAm gasit pe you tube o noua activitate, o gaselnita turistica ce-mi face cu ochiul.Se numeste fun bob si este un fel de  mountain rousse dar mai atipic. Toata distractia se desfasoara pe panta unui munte. Bobul de unde porneste denumirea acestei activitati, ruleaza pe o sina, pe un traseu sinuos atingand viteze de pana la 50 km pe ora.

Pentru cei mai slabi de ingeri, fun bobul, este prevazut cu o maneta din care se controleaza viteza, in rest, masinaria  este prevazuta cu sisteme de  siguranta, singurul risc de accidentare fiind cauzata de coliziunea cu un alt fun bob, din fata sau din spate, dar acest lucru se intampla rar, personalul avand grija sa evite plecarile la intervale scurte de timp.

Daca in Italia si Austria, pistele de fun bob sunt in crestere, la o scurta cautare pe net, am gasit ca si in Romania exista o pista de fun bob, la Cluj, doar ca ardelenii nostrii, numesc acest sport,bob alpin.

Nu stiu voi, dar eu , ori in Italia, ori la Cluj, cu prima ocazie, cu siguranta voi incerca senzatiile oferite de funbob.Pana atunci si videoul cu pricina.

 

2 comments to “Fun bob, o distractie de incercat”

Lasă un răspuns