opal negru,piatra semipretioasa

Despre pietre

Cred ca nu-i pe lume om sa nu fi aruncat cu piatra. Chiar si Gizas avea o pilda biblica ce avea legatura cu pietrele. Mai nou, mi-am descoperit o noua pasiune. Frate, ce nestatornic sunt in pasiunile mele.

Aseara, am vazut pe ceva program, un documentar despre ceva cautatori de pietre, iar cum noaptea oglindeste ziua, am avut un vis numai si numai cu pietre. Pietre pretioase.

Cum cred in horoscop tot atat cat cred si in demagogia popilor, am aflat ca piatra ce-mi guverneaza zodia, sunt defapt doua. Opalul si Lazuritul.

Citind despre aceste pietre, incepe sa-mi para rau ca nu am facut facultatea de geologie, atunci as fi fost mai in domeniu, dar dincolo de aberatiile despre talismane si alte efecte benefice, domeniul asta al pietrelor semipretioase este foarte tare.

Cred ca ma apuc sa fac ceva documentari pe domeniu si asa, poate intr-un final, acest blog, o sa-si primeasca si el continutul.opal negru,piatra semipretioasa

Revenind la opal, cel mai scump opal din lume, se pare ca este opalul negru, piatra asta ajungand la un pret de 2400 dolarei pe Karata. Tre’sa vad cum se calculeaza karata.

 

Lasă un răspuns