Constatare despre CPC

adsense-castiguriNici AdSense nu mai e ce era. Adica, tocmai ce mi-am aruncat un ochi pe niste discutii vechi de pe un forum in care bloggerii vremii, se bateau cu caramida in piept la cati bani faceau ei din reclamele de la Google AdSense. Probabil, daca se faceau ceva calcule matematice, regulii de trei simpla si ceva medii impartite, se ajungea la adevar 🙂

Oricum, nu cred ca si-a luat cineva vila, masina si ceva concediu sase luni pe an prin cine stie ce insula exotica, din banii castigati din AdSense. Si aici zic de bloggeri din Romania, ce scriu in romana. Probabil ca sumele ce apar pe la site-urile ziarelor si televiziunilor ar ajunge de-o vacanta, dar acolo e vorba de alt trafic si alte conditii.

Si daca tot am adus in discutie costul pe clic din reclamele Adsense, mai mult din curiozitate, am scos si eu un raport din contul meu AdSense, iar concluzia…cent cu cent, se face suta. Si cand zic cent, da, am si clicuri ce valoreaza fix un cent. Din Romania si din republica Moldova. Pe Romania, media este de 9 centi pentru fiecare clic, iar pe Republica Moldova, nici cel mai priceput contabil nu ar reusi sa scoata mai mult de un cent/clic.

La mine cel putin, cele mai mari valori optinute pentru un clic vin din Canada, unde pretul singurului clic este de 0,94$ iar urmatorul clic valoros, vine din Irlanda…0,90$. Ce sa zic…parca m-as apuca de scris in engleza, poate asa ar mai creste valoare.

 

Lasă un răspuns