Cel mai bun cric crocodil

Cricul crocodil cred ca l-am vazut cu toti pe la vulcanizare sau prin service-uri auto. Este acel cric tip carucior, dotat cu roti, ce se baga sub masina. Cricul crocodil este un cric hiraulic, rapid, si usor de folosit, foarte stabil, denumirea de ” cric crocodil” fiind influentata de forma alungita. Exista chiar si variante de cric crocodil cu garda joasa, usor de folosit la masinile sport.

In general, pe la vulcanizare sau service-uri, cele mai intalnite cricuri crocodil sunt cele profesionale ce pot ridica greutati de 3-4 t. Pentru folosinta acasa sau intr-un mic garaj, cand alegem un cric crocodil trebuie sa tinem cont in primul rand de tonajul masinilor la care il vom folosi. Daca masina ramane suspendata pentru o perioada mai lunga de timp, pentru siguranta, este recomandata asigurarea acesteia cu o capra de sustinere.

Exemple de cric crocodil bun:

  • Cric hidraulic crocodil Raider– un cric crocodil ieftin, construit din otel ranforsat ce ridica greutati de 3 T la o inaltime ce variaza intre 138 si 420 mm. Roti metalice si protectie de cauciuc pentru punctul de ridicare.
  • Cric crocodil profesional 3 T cu 2 pistoane Levior – cric profesional cu garda joasa. Poate ridica 3 T in intervalul  95- 560 mm. Este, poate cel mai bun cric crocodil, prevazut cu doua pistoane hidraulice, fabricat de un nume greu din industria hidraulica.
  • Cric hidraulic tip crocodil 2T, Sealey – un alt cric crocodil cu garda joasa, actionare manuala si ridicare rapida. Desi ridica doar 2 T, Sealey este un cric bun, mai ales ca poate ridica de la inaltimea de 86 mm.

Cum alegi cel mai bun cric crocodil

Cricurile tip crocodil sunt foarte usor de manevrat pe distante scurte si pe suprafete plane, fapt ce duce la popularitatea lor in atelierele auto. In momentul in care se alege un cric crocodil, cel mai important este sa-l alegem corect.

  • Cel mai bun cric crocodil este acel cric care, din constructie ridica o greutate mai mare decat cea a autovehiculului. Cu un cric de 2 t vei ridica fara probleme un turism dar vei avea probleme sa ridici o masina de teren ce are o greutate de peste 2 T. Plus ca, exista un riscv crescut de accidentari.
  • Cel mai bun cric crocodil este acel cric care are un interval mare de ridicare. In acest fel poti avea un spatiu reglabil in care sa poti lucra fara a fi incomodat.
  • Daca tot vrei un cric crocodil bun, pe langa cele enumerate mai sus, ar fi indicat sa cauti un cric cu ridicare rapida. 
  • Materialul din care este confectionat cricul este  important. Vei gasi in magazine cricuri auto tip crocodil confectionate din aluminiu, otel sau chiar fonta. In functie de aceste materiale, deriva si rezistenta la uzura si greutatea cricului.
  • Desi poate fi trecut usor cu vederea, anumite cricuri crocodil se vand fara protectia din caucic a punctului de ridicare. Atentie si la acest aspect in momentul in care va hotarati sa achizitionati cel mai bun cric auto tip crocodil.

Cat costa un cric crocodil bun?

In general preturile sunt influențate de capacitatea de ridicare a cricului,  de tipul materialelor folosite la constructia acestui si nu in ultimul rand de brand. Ca exemplu, mai jos, diferenta dintre un cric crocodil bun, din otel de la un brand de renume in domeniu care poate ridica  3 t si unul, de la acelasi producator dar care ridica 10 t.

1.Cric tip crocodil profesional 3 T cu 2 pistoane Levior

2.Cric 10T tip crocodil profesional 26837 Levior

Cricul crocodil este un cric foarte util in incinta, fiind foarte grele si voluminoase, cricurile crocodil au o portabilitate redusa. Pentru pastrat in masina, pentru eventuale necesitati, cele mai bune cricuri, altele decat cele recomandate de producatorul masinii si aflate in trusa de interventie, sunt cricurile hidraulice tip butelie.

cel mai bun cric crocodil

Lasă un răspuns