Cea mai bună plasă anti cârtițe pentru gazon

La cât de acesat este în ultima perioadă articolul despre aparatele cu ultrasunete împotriva cârtițelor mă gândesc că un alt articol pe tema asta este bine venit. Azi, pentru că tot suntem în perioada în care se seamănă gazonul, pentru cei ce doresc să amenajeze o pajiște în curte, cred că ar fi ideal să folosească o plasă anti cârtițe. La prima vedere pare scumpă plasa anti cârtițe pentru gazon dacă mai adaugi și semințele de gazon și îngrășământul special pentru gazon. Dar dacă tot ești la început cu gazonul, ideal ar fi să folosești și o plasă anti cârtițe. Te va ajuta pe viitor și nu vei mai fi nevoit să dai banii pe . Plasa anti cârtițe este eficientă și nu vei mai avea mușuroaie de surprize.

Plasa anticârtiță este o plasă confecționată din material plastic dur, cu rezistență mare, care se monteaza sub stratul final de pământ și sub rolele de gazon. Montând o plasă anti cârtițe protejăm gazonul atât împotriva stricăciunilor provocate de cârtițe dar și de animale de companie care ar putea încerca să-și sape propriile gropi în gradină.

Plasa anti cârtițe folosite la protejarea gazonului împotriva acestei vietăți se alege în funcție de suprafața terenului. La capitolul standar, nu există, poți găsi plasă anti cârtițe la suluri cu diferite mărimi. Majoritatea plaselor anticârtițe au dimensiunea ochiurilor de 16×16 milimetri. Acest fapt împiedică cârtițele să sape dincolo de această plasă însă nu împiedică plantele să crească și să-și dezvolte rădăcini.

Ideal ar fi ca plasa anti cârtițe în cazul în care înființarea gazonului se face prin însămânțare să fie acoperită cu un strat de câțiva centrimetri de pământ. În cazul în care se folosesc rulouri de gazon, treaba este mult mai simplă, plasa anticârtițe se poate monta direct pe pământ urmând a fi acoperită de rulourile de gazon.

Întradevăr, dacă se optează pentru un gazon semănat este puțin mai mult de muncă cu montarea plasei anticârtiță însă folosirea acestei plase te poate scuti de multe neplăceri viitoare.

plasă anticartite gazon

Lasă un răspuns