Cea mai buna bicicleta magnetica pentru fitness-generalitati

Ma uitam zilele astea pe emag si mi-a sarit in ochi, la categoria „ce se cumpara acum”  Bicicleta magnetica Energy Fit KPR61500. Dap, s-ar parea ca acum este momentul sa faci o astfel de achizitie. Daca au fost momente cand ai vrut sa-ti cumperi o bicicleta magnetica pentru fitness, vara este cel mai bun moment pentru astfel de achizitie. Este stiut faptul ca anumite produse sunt influentate de sezon, in sezonul cald oamenii preferand bicicleta clasica sau chiar trotineta pentru miscare, drept urmare, in aceasta perioada sunt reduceri bune la bicicletele pentru fitness. Cu putina atentie, acum se poate cumpara o bicicleta de fitness buna la un pret similar unei biciclete magnetice ieftine in plin sezon.

Asa cum am zis, reduceri exista, iar daca ai in vedere cateva aspecte, poti sa-ti cumperi cea mai buna bicicleta magnetica pentru fitnes la un pret bun.

 

Cum alegi cea mai buna bicicleta de fitness magnetica.

Daca exceptam bicicletele eliptice, vom observa ca raman trei tipuri de biciclete. In functie de necesitatile fiecarei persoane avem biciclete de fitness verticale, biciclete orizontale si desigur, biciclete de spinning acestea din urma fiind si cele mai scumpe. La acestea, vom observa ca principiul de franare este de doua tipuri: franare magnetica ( in momentul opriri pedalarii, pedalele se opresc aproape in acelasi timp ) si franare mecanica. Desi pretul unei biciclete medicinale cu franare mecanica este mai mic, in timp s-a demonstrat ca o bicicleta de fitness cu franare magnetica este mult mai fiabila. Pe langa aceasta caracteristica, in momentul achizitionarii, tine cont si de urmatoarele caracteristici:

Volanta-cu cat este mai grea cu atat performantele sunt mai ridicate. Volanta este cea care da fluiditate in miscari dar si posibilitatea de reglaje pentru intensitatea pedalatului. Cele mai populare biciclete de fitness pentru acasa au volante ce cantaresc intre 5-12 kg.

Reglajul intensitati-La inceput, este recomandat pedalatul pe cea mai mica treapta de rezistenta, dar in timp v-a fi nevoie de trecere la trepte superioare. O bicicicleta de fitness buna ar trebui sa fie dotata cu cat mai multe trepte de intensitate.

Functii monitorizare-Majoritatea bicicletelor de fitness sunt prevazute cu un display pe  care se pot urmari anumiti parametrii:  timp, viteza, distanta, calorii consumate, puls, kilometraj, ODO, etc.

Reglaje-posibilitatea de-a regla atat saua cat si ghidonul.

Greutatea utilizatorului– In functie de greutate poti alege o bicicleta ce se incadreaza intre 100 si 150 Kg.

Garantia-este un alt factor de luat in serios. Majoritatea bicicletelor de fitness magnetice au o garantie de 24 luni.

Bugetul-poate cel mai important lucru in momentul in care te hotarasti la o astfel de achizitie. In functie de buget poti alege bicicleta magnetica ce ti-se potriveste.

Asa cum am zi si la inceputul articolului, in aceasta perioada sunt reduceri la majoritatea magazinelor.

Daca cauti o bicicleta de fitness buna, pe langa eMag, incearca si  EvoMag, cu siguranta vei gasi ceva interesant. Mult succes.

→Citeste si despre cea mai buna bicicleta de fitness verticala.

Lasă un răspuns