Ce este airsoft-ul si cat costa echipamentul pentru airsoft

airsoft gun, arme airsoft,echipament airsoftAirsoftul este jocul de-a razboiul al zilelor noastre. Daca in trecut, copii imitau adultii in jocul de-a razboiul, mai nou, adultii, prin airsoft, pun in scena razboaie neletale, dar pline de distractie. Ca si ideee, airsoft-ul a aparut in Japonia, din dorinta de-a suplini lipsa armelor adevarate ce le erau interzise japonezilor dupa infrangerea din al doilea razboi mondial. Timpul si numarul tot mai mare de pasionati de acest joc, a facut ca tot mai multe pistoale de airsoft sa ajunga sa imite aproape suta la suta un pistol adevarat. Singurul lucru ce face diferenta intre un pistol de airsoft si un pistol adevarat este munitia. In timp ce pistolul adevarat este letal, o replica de airsoft a aceluiasi pistol, folosind bile din plastic drept munitie, nu poate cauza vatamari corporale. Singura zona cu factor mai ridicat de risc, este zona ochilor si de aceea, este obligatorie purtarea ochelarilor de protectie.Principala regula in acest joc, este fairplay-ul.

Armele de airsoft sunt de trei tipuri

Armele de aisoft electrice, automatic Electric Gun(AEG) sunt cele mai populare in randul jucatorilor de airsoft si asa cum spune si denumirea, sunt arme cu actionare electrica fiind capabile si de foc automat.Pretul unei replici de asalt, sa luam de exemplu celebrul Kalashnikov, pleaca de la 450 lei si poate ajunge la 4000 lei. Se gasesc variante intermediare ca pret si performanta.Tot la capitolul AEG, se gasesc si pistoale, replici ale unor pistoale celebre. Aici pretul este la fel de variat incepand cu 200 lei si culminand cu 1000 in functie de model si magazinul airsoft de unde se face achizitia.

Arme de airsoft pe bază de gaz sunt preferate de initiatii acestui sport, acest tip de arma oferind si reculul ce aduce replica si mai aproape de o arma adevarata. Gazul folosit este propanul sau CO2, iar pretul pentru aceste replicii este asemanator cu cel al armelor electrice, singura diferenta fiind data de viteza mai putin precisa.

Armele de airsoft pe baza de arc sunt mai putin uzitate de catre jucatori, acest sistem fiind folosit in special la replicile cu luneta si la shotgun-uri.  Armarea lor se face la fel ca la armele adevarate si sunt preferate de cei ce nu vor sa-si mai bata capul cu acumulatoare electrice sau rezerve de gaz.

Desi pare un hobby scump, pasionatii si jucatorii de airsoft, stiu ca echipamentul de baza pentru un incepator in airsoft poate fi sub o mie de lei, iar in conditiile in care sunt oameni ce dau sumele aceste pe scule de pescuit, pretul pare foarte decent pentru o activitate in aer liber, sportul acesta putand fi folosit si pentru teambuilding-uri dar si pentru miscare pentru cei sedentari.

 

 

 

Lasă un răspuns