Care este diferenta dintre o statie de calcat si un fier de calcat

care este diferenta dintre statia de calcat si fierul de calcat

Care este diferenta dintre o statie de calcat si un fier de calcat, aceasta intrebare probabil si-o pun multe persoane aflatea in situatia de-a achizitona o statie de calcat rufe. In primul rand, diferenta ar fi de pret, iar raportandu-ne la acest factor, am putea spune ca si de calitate. Calitatea calcatului. Probabil ati vazut ca un fier de calcat bun se invarte in jurul pretului de 2-300 lei, cele mai bune modele de fiare de calcat rufe, urcand pana la 6-700 lei. Statiile de calcat au si ele preturi raportate la calitate si brand, un exemplu fiind statia de calcat Philips PerfectCare Elite GC9650/80 ce are pretul de 2 000 lei.

Revenind la diferentele dintre o statie de calcat si fierul de calcat clasic, am putea spune ca statiile de calcat sunt niste miniaturi ale statiilor industriale de calcat, adaptate pentru nevoile casei. Fata de fierul de calcat clasic, statiile de calcat sunt prevazute cu o unitate externa, generatorul de aburi si fierul de calcat propriuzis. Din aceasta alaturare rezulta cateva avantaje ce sunt net in favoarea statiei de calcat. In afara diferentei de pret si a dimensiunilor mai mari, statiile de calcat sunt net superioare clasicelor fiare de calcat. Beneficiind de aceasta unitate externa, o statie de calcat produce o cantitate mai mare si mai constanta de abur, acest lucru reducand considerabil timpul alocat calcatului si indreapta si cele mai indaratnice cute. Aburul ajunge din boielerul statiei in fierul de calcat printr-un furtun paralel cu cablul electric al fierului de calcat. O alta diferenta dintre o statie de calcat si un fier de calcat demna de luat in seama este greutatea. Avand rezervorul de apa in unitatea externa, fierul de calcat este mult mai usor.

Care sunt cele mai bune statii de calcat?

Am zis mai sus ca unele statii de calcat rufe ajung la preturi destul de ridicate dar acestea sunt exceptii, se poate achizitiona o statie de calcat buna si la un pret mediu de 5-600 lei, poate putin mai mult sau chiar mai putin in functie de oferta si promotia gasita.

1. Tefal GV9060E0 Pro Express Care momentan aceasta statie de calcat face parte dintr-o promotie,  pretul se incadreaza in limita de sus a bugetului.In primul rand, din comentariile si parerilor diversilor utilizatori ce au folosit aceasta statie de calcat, am tras concluzia ca este o statie de calcat foarte buna, dar  nu te invata cum sa calci. Ca si caracteristici, rezervorul de apa are o capacitate de 1,5 L, 3 trepte de reglaj pentru temperatura si abur, posibilitatea de indepartare a calcarului acumulat in boilerul de presiune. Mai multe detalii, aici.

2. Statie de calcat Bosch Sensixx B10L TDS1624000, Talpa Ceranium-Glissee, 2400 W, 1 l, 90 g/min,-este o statie de calcat buna pentru familii unde volumul de rufe ce trebuiesc calcate este mai mic. Capacitatea boilerului este de doar 1 L, dar acest lucru nu este neaparat un inconvenient. Avand si dimensiuni mai reduse, se poate depozita mult mai usor. Despre calitatea produselor Bosch nu cred ca sunt multe de spus, iar pretul acestei statii de calcat este unul bun raportat la performante. Pentru mai multe detalii, aici.

3. Statie de calcat Polti Vaporella Blue Moon 2.0-un brand mai putin cunoscut in Romania, dar foarte popular in Italia si Spania. Cu putin google translate, pe forumurile din Italia sau Spania, veti descoperi o multime de pareri apreciative la adresa brandului. Produsele sunt fabricate in totalitate in Italia, iar un lucru foarte interesant si bun, este manerul din pluta ce previne traspirarea mainilor in timpul calcatului. Pretul si alte detalii tehnice, aici.

La final, cateva puncte forte prin care recapitulam diferentele dintre o statie de calcat si un fier de calcat.

  • Timp redus de calcare.
  • Indreptare cutelor mult mai rapid si eficient.
  • Posibilitati de calcat vertical.
  • Pretul putin mai mare decat cel al unui fier de calcat.
  • Posibilitatea de-a curata si dezinfecta inclusiv covoarele.

Daca sunteti in cautarea unei statii de calcat, alta decat cele amintite mai sus, primul loc de unde puteti incepe cautarile este aici.

 

Lasă un răspuns