Capsat rame stupi

incheiat rame stupiCum printre alte apucaturi si pasiuni se numara si apicultura, iar aceasta preocupare nu se rezuma doar la a extrage mierea din stupi, acum, ca tot se apropie inceputul sezonului activ, in fiecare sfarsit de saptamana, voi fi la tara. Momentan, inchei rame. Aceasta activitate, inca de la inceput, o fac prin metoda clasica…cu cuie. 
Dar cum an de an numarul stupilor a crescut, iar timpul pare sa nu-mi mai ajunga, faptul ca am de batut cateva mii de cuie, m-a facut  sa iau in calcul achizitionarea unui capsator pneumatic. La o prima vedere, am vazut ca exista si varianta de capsator electric, dar din ce am mai vorbit cu colegii apicultori, varianta pneumatica este mai ok pentru o astfel de activitate.

Oricum, am de facut ceva cercetari, nu de alta, dar daca tot fac investitia asta, vreau sa-mi iau un capsator bun…voi cerceta ambele variante. Asa, la prima vedere, fiecare capsator are si plusuri si minusuri. ce-mi vine acum in minte, un avantaj la capsatorul electri, ar fi acela ca te poti deplasa si in alta locatie, fara sa fii nevoit sa cari si compresorul dupa tine.

Sa intelegeti despre ce e vorba si cat de util este un capsator pneumatic, cel putin cand vine vorba de capsat rame, un filmulet de pe you tube:

Dupa ce voi vedea care este cel mai bun capsator pneumatic, voi reveni si cu un articol dedicat acestor scule. Pana una alta, daca aveti asa ceva, o mica recomandare, ar fi bineventita.

Lasă un răspuns