Recenzie/ Calea Regilor-Brandon Sanderson

Aflat pe val, tânărul scriitor american Brandon Sanderson urcă in preferintele amatorilor de literatura fantasy si urca vertiginos. Influenţele super-eroilor moderni  si a lui Robert Jordan se impletesc frumos in povestile lui Sanderson, talentul de povestitor fiindu-i in unanimitate recunoscut.

Una dintre calitatile remarcabile ale autorului estea aceea de-a creiona lumi, lumi ce par improbabile, dar cum vorbim despre literatura fantasy, totul este permis, mai ales ca lumile lui Sanderson sunt frumos desenate si nu sunt absurde.

In Calea Regilor, lumea unde-si duc lupta personajele, este guvernata de marile furtuni, furtuni devastatoare ce te duc cu gandul la Dune, diferenta fiind aceia ca solul acestei lumi, este stancos.In aceasta lume guvernata de furtuni devastatoare, lupta nu se duce intre bine si rau, lupta este personala, rasiala…de clasa.

Personajele, un sclav, un rege bantuit de viziuni apocaliptice, o tanara care se afla la rascrucea dintre eruditie si hotie si nu in ultimul rand un ucigas platit, cel ce se afla la baza razboiului ce bantuie aceasta lume, traiesc si ucid in umbra apocalipsei ce sta sa vina…si apocalipsa vine, dar intr-un mod total neasteptat.

Da, Calea Regilor este un fantasy pur-sange, doua volume pline de neprevazut si rasturnari de situatie.Calea regilor, Brandon Sanderson,fantasy

 

Lasă un răspuns