Bonurile de masa

bonuri de masa, tichete de masaPot spune ca atat eu cat si sotia suntem norocosi. Printre celelalte beneficii oferite de catre angajatorii nostri se afla si bonurile de masa. Desi le privim oarecum diferit, superficial, neavand o valoare palpabila in momentul in care facem planul financiar pe luna urmatoare, nu le contestam valoarea.

Primim bonurile de masa in zile diferite, eu pe 25 ale lunii pentru luna in curs, iar sotia primeste bonurile pe data de 5, bonuri aferente lunii anterioare. In mod normal, dupa data de 5, se aduna o suma frumusica, cu un numar de aproximativ 40 tichete de masa poti intra linistit in supermarket. In general folosim tichetele de masa la cumpararea celor necesare pentru casa…detergent,ulei,zahar,faina, evitand in felul acesta cheltuirea banilor palpabili.

In ultimele trei luni, sotia a fost plecata frecvent in delegatie, iar conform legii, bonurile de masa nu se acorda in momentul in care primesti diurna si desi diurna sotiei a fost consistenta, valoarea fiind mai mare decat valoarea bonurilor, aseara, intrand in magazin cu doar 20 tichete de masa  si platind cu cash, am realizat ca nu e tocmai ok sa privesc superficial valoare si importanta bonurilor de masa.

Prisesem un zvon cum ca in viitor se doreste inlocuirea bonurilor de masa clasice, angajatii urmand sa primeasca un card unde sa se vireze contravaloarea bonurilor de masa, avantajul acestui mod de acordare a tichetelor, oferind posibilitatea de-a se cheltuii si mai putin decat valoarea unui bon.

 

One comment to “Bonurile de masa”
  1. Eu personal as prefera ca in loc de bonuri de 200 lei pe luna sa primesc 200 lei pe luna. Sunt locuri unde nu primesc bonuri iar eu prefer sa cumpar produse de la producator, proaspete, mai ieftine si nu de la supermarket…. In plus imi pun problema si de pensie, daca iau salariul cu 200 lei mai mult lunar voi avea alt punctaj la pensie.

    Ca o mica remarca, deseori cheltui bonurile haotic pt ca nu le vad ca bani cheltuiti, cu banii cash sunt mult mai cumpatata.

Lasă un răspuns