Atenție mare când cumperi un pat ieftin

Pentru că nu mă ajuta cu nimic internetul și am nevoie de un pat bun, cu niște dimensiuni un pic atipice, ieri am vizitat câteva depozite de mobilă. Dacă nu era vorba de dimensiune aș fi rezolvat repede, comandă pe internet, un pat și aș fi rezolvat problema, că există o mulțime de variante. Pe lângă patul acesta atipic, pentru un apartament ce urmează a fi închiriat mai am nevoie de încă un pat. Aici mă gândeam că un pat ieftin rezolvă repede problema dar ieri mi-am dat seama că mai rău păgubesc dacă optez pentru un pat ieftin. Și să explic de ce.

Vezi aici paturi ieftine!

Întradevăr, poate nu există un buget prea mare alocat achiziționării unui pat sau poate faci achiziția asta pentru o garsonieră, un apartament ce va intra la închiriere. Și te gândești că un pat ieftin și o saltea rezolvă problema. Cumva da, dai 3-400 de lei pe un pat, mai cauți o saltea la reducere și ai rezolvat problema. Doar că aici intervine problema la care trebuie să ai grijă. Majoritatea paturilor ieftine nu au somieră, salteaua se așează pe un pot de pal iar în timp, pentru că salteaua nu respiră, acolo se formează mucegai. Și așa ai rezolvat foarte repede salteaua, o faci de nedormit pe ea pentru că nu vei mai reuși să scoți mirosul de mucegai din saltea. Tocmai de aceeia, pentru a evita astfel de probleme, recomandarea ar fi ca un pat bun, pentru a elimina această problemă trebuie să fie prevăzut cu somieră. Pentru că somiera dă voie saltelei să respire. Desigur, dacă aduni prețul unui pat ieftin și prețul somierei parcă nu prea este indicat să le cumperi separat…că nu mai ieși la preț. Știu, un pat bun e mai scump, e mai calitativ, are spațiu de depozitare și clar, pentru a preveni problemele viitoare, are somieră nu o bucată de pal.

Deci, concluzia, atenție mare când cumperi un pat ieftin că s-ar putea ca în timp să te coste mai mult. Mai repede alegi un pat ceva mai scump care să fie prevăzut cu somieră, alegi o saltea ceva mai ieftină și eventual, cumperi un topper pentru saltea. E o jonglare cu calitatea și prețul însă în imp se poate dovedi câștigătoare.

Lasă un răspuns